Αγγλικά ΣΤ’ τάξη

AΓΓΛΙΚΑ   ΣΤ ΤΑΞΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Good morning children and parents!

Την προηγούμενη εβδομάδα  σας έστειλα φυλλάδια με  τα συγκριτικά και υπερθετικά επίθετα που είχαμε ήδη ξεκινήσει μαζί  στο σχολείο.  Σήμερα σας στέλνω τις λύσεις του φυλλάδιου 1, και στο https://learnenglishkids.britishcouncil.org/grammar-practice/comparatives-and-superlatives( στο documents ) είναι οι λύσεις των φυλλαδίων 2 και 3.  Από το φυλλάδιο 4, μπορείτε να μου στείλετε τις εργασίες  2 (summary)  και 3 (σύγκρινε φαγητά ή κάτι που τρώς έξω), αν μπορείτε γραμμένες στο Word (ή Pages) , στο email μου : theotsech@gmail.com

Αυτή την εβδομάδα θα διαβάσουμε για τον κορονοϊό (φυλλάδιο 3) αφούείναι καυτό θέμα της επικαιρότητας. Είναι τρεις ερωτήσεις και απαντήσεις , ίσως  δύσκολες μιά και δεν ειναι προσαρμοσμένες για το επίπεδό σας, είναι δηλαδή αυθεντικό κείμενο απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Γι’ αυτό  πριν διαβάσετε τα κειμενάκια, θα μελετήσετε καλά το λεξιλόγιο (2η σελίδα)  και μετά θα κάνετε  όλα τα υπόλοιπα. Να συμβουλεύεστε τα λεξικά αγγλικών online ( εγώ χρησιμοποιώ το Wordreference ).  Αν παρόλα αυτά έχετε προβλήματα κατανόησης, μη διστάζετε να μου στείλετε email με τις απορίες σας.

Κατόπιν θα δείτε δύο επεισόδια απο το  βίντεο της σειράςNew Headway, Beginners:https://www.youtube.com/watch?v=8h4teRnWzkA ( με τη Στ1 έχουμε ήδη δει  το επεισόδιο 1 ).

Εννοείται ότι βλέπετε τα επεισόδια όσες φορές θέλετε μέχρι να  κατανοήσετε το διάλογο και παράλληλα κάνετε τα φυλλάδια  4 και 5.  ( Θα δειτε πρώτα το 1ο επεισόδιο και θα κάνετε τις ασκήσεις, δηλ. το φυλλ. 4,  και μετά το 2ο επεισόδιο με τις αντίστοιχες ασκησεις, φυλλ.5).Από το φυλλάδιο 5 ( επεισόδιο 2:Ηomemovie) θέλω να μου στείλετε τις εργασίες D και Ε στο email μου , γραπτές στο Word  (ή Pages) αν μπορείτε μέχρι τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Αυτά γι αυτή την εβδομάδα, αν τελειώσετε και θέλετε άλλες ασκήσεις, ή οτιδήποτε άλλοχρειάζεστε , είμαι στη διάθεσή σας, στείλτε μου ενα email.

                                                               Have a nice week !  Hope you are all well!

                                                                                Ο καθηγητής των Αγγλικών

  Θεόδωρος Ε. Τσεχελίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.