Γλώσσα Γ2

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020

Αγαπητά μου παιδιά,

 Εύχομαι να είστε καλά, εσείς και οι αγαπημένοι σας!

Μένουμε στο  σπίτι, γιατί αγαπάμε πολύ τους παππούδες, τις γιαγιάδες, αλλά και επειδή θέλουμε να είμαστε όλοι μας υγιείς. Με ψυχραιμία και υπομονή θα περάσουμε αυτές τις ημέρες και μετά θα ζήσουμε πάρα πολύ όμορφες στιγμές μαζί με  τους  δικούς  μας ανθρώπους.
     Ξέρω πως σας λείπουν οι φίλοι σας και τα παιχνίδια μαζί τους. Είμαι σίγουρη πως σας λείπουν οι συζητήσεις μας και τώρα πια και τα μαθήματα στην τάξη. Κι εμένα μου λείπουν. Έχω τα πρόσωπά σας στα μάτια μου. Σκέφτομαι και προτείνω να σκέφτεστε κι εσείς πως όλα τα ωραία μάς περιμένουν και πως δεν θα αργήσουν να ξανάρθουν.
      Μένοντας, ωστόσο, στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα, που έως τώρα ίσως να μην είχαμε τον χρόνο. Μπορούμε να παίξουμε, να  κάνουμε διάφορες κατασκευές μαζί με την οικογένειά μας, να διαβάσουμε συναρπαστικά βιβλία, να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε τις δικές μας συνταγές για γλυκά και φαγητά, να δούμε την «Οδύσσεια»…
Θέλω να κάνετε δημιουργική κριτική σε ό,τι βλέπετε, σε ό,τι ακούτε ή διαβάζετε. Επίσης, θα ήθελα να εκφράζετε τις απόψεις σας, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά σας με όποιον τρόπο εσείς θέλετε, είτε γράφοντας είτε ζωγραφίζοντας.
Όλοι μας περνάμε μια πραγματική οδύσσεια αυτές τις μέρες. Πιστεύω, όμως, ότι με τη βοήθεια του Θεού αυτή θα έχει σύντομα τέλος και πως, όταν περάσει, θα έχουμε γίνει πιο σοφοί και πιο δυνατοί. Τότε θα έχουμε και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε και να συζητήσουμε.
Να θυμάστε πως ύστερα από αυτήν τη δοκιμασία η ζωή μας θα είναι πιο όμορφη. Την καταιγίδα την ακολουθεί το ουράνιο τόξο. Αυτό θα το δούμε πάλι μαζί!

Με πολλή αγάπη,

Η δασκάλα σας

Μαρία Χριστοδουλή

Υ.Γ. 

Σαν αρχή της προσπάθειας που κάνει το σχολείο μας να κρατήσει ζωντανή την επικοινωνία μας, σας προτείνω:

1.Να μελετήσετε τα σχετικά με την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μαθήματα, τα οποία βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου μας.

2.Να κάνετε μια διασκεδαστική επανάληψη με online ασκήσεις, που θα βρείτε στη ηλεκτρονική διδασκαλία. 

3. Επίσης, αρχίστε να ετοιμάζετε την παρουσίαση κάποιου βιβλίου ή να γράφετε ένα άρθρο με κάποιο αγαπημένο σας θέμα για την εφημερίδα της τάξης μας.

                                   Θα τα ξαναπούμε, βεβαίως! Να είστε καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.