Ζώα υπό εξαφάνιση – Project της Δ’ τάξης

Οι μαθητές/ τριες της Δ’ τάξης ασχολήθηκαν με το επίκαιρο θέμα της απειλής με εξαφάνιση που αντιμετωπίζουν πολλά ζώα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του μαθήματος των ΤΠΕ.

Αρχικά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν την παρουσίαση ενός ζώου. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας το πρόγραμμα παρουσιάσεων Powerpoint τα παιδιά έφτιαξαν τις παρουσιάσεις τους. Για την δημιουργία τους, αξιοποίησαν πληροφορίες από επιλεγμένες ιστοσελίδες. Η δομή των παρουσιάσεων ήταν:

  • βασικές πληροφορίες για τα ζώα (μέγεθος, τροφή, φυσικό περιβάλλον κ.α.),
  • βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν καθώς και
  • τρόπους για να τα βοηθήσουμε.

Οι εργασίες παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια του τμήματος  για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  όλων των μαθητών και είναι διαθέσιμες στην Ηλεκτρονική Τάξη για κατέβασμα. Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε 2 παρουσιάσεις παρακάτω, οι οποίες επιλέχθηκαν τυχαία:

Δελφίνι – Δ1_Άρης – Δέσποινα

Καφέ Αρκούδα – Δ2_ Ίωνας – Τζίμι

Καθώς το σχολείο μας φέτος έχει αγοράσει μία άδεια χρήσης για το πρόγραμμα δημιουργίας κόμικ Pixton, το επόμενο βήμα μας ήταν η δημιουργία κόμικ στα οποία θα απεικονίζονταν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα ζώα. Οι μαθητές/τριες δούλεψαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, καθώς το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησίαζε.

Όλα τα κόμικ είναι αναρτημένα στην Ηλεκτρονική Τάξη  και μπορείτε να αποθηκεύσετε τις διευθύνσεις (URL). Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε 2 κόμικ παρακάτω, τα οποία επιλέχθηκαν τυχαία:

Δ1_Δημήτρης Ν. – Οι βίδρες κινδυνεύουν

Δ2_Γιώργος Σπ. – Πάνος – Ψάχνοντας μια ήσυχη παραλία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.